preload loader
LSR-NYTOP
Stein Bagger

En række seere klagede over, at DR gav taltid til en kriminel i bedste sendetid.

 

Interview med Stein Bagger

23. aug. 2010 12.06 

Baggrunden:
Søndag den 16. maj sendte DR1 programmet Stein Bagger: Kan man stole på en løgner? , hvor den fhv. direktør for IT Factory blev interviewet af Reimer Bo.  Det medførte mange klager direkte til DR - og de følgende uger også en større offentlig debat. Seerklagerne gik primært på, at DR gav taletid til en kriminel i bedste sendetid. Samtidig blev der klaget over, at interviewet ikke havde været skarpt nok. I de efterfølgende dage kom en ny bølge af kritik, da det kom frem, at værten på programmet havde fået betaling til sit eget firma for produktionen af programmet, selvom han i forvejen var aflønnet af DR på deltid som vært for 21 Søndag.

DR's svar:
DR svarede, at det ikke i sig selv bør være en hindring for et interview, at der er tale om en dømt person. Derimod bør det afgørende være, om der med historien bringes noget væsentligt frem, som er i offentlighedens interesse.  DR fastholdt, at det havde haft en relevant nyhedsværdi, at DR - som det første medie - kunne bringe interviewet med hovedpersonen i en af de seneste års mest omtalte erhvervsskandaler. På spørgsmålet om Reimer Bos aflønning svarede nyhedsdirektør Ulrik Haagerup, at modellen var uheldig, og at man aldrig ville gøre noget lignende igen.

Konsekvens og opfølgning:
Den 26. maj meddelte DR, at Reimer Bo stoppede som vært på 21 Søndag, fordi hans person var kommet ".. til at skygge for de journalistiske historier i programmet". 
DR har erkendt, at forløbet viste et svigt i den tidligere kommunikation mellem direktørområderne, men det er direktionens vurdering, at den nuværende struktur vil forhindre gentagelser.

Fra Kritikkens Top 20 1. halvår 2010


 

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.