preload loader
LSR-NYTOP
Deadline Undersøger museers økonomi

Der blev klaget over, at den nye version af Deadline var både poppet og substansløs.

 

Relanceringen af Deadline

23. aug. 2010 12.05 

Baggrunden:
Omkring 100 seere klagede over relanceringen af Deadline på DR2. Der blev især klaget over de nye indslag i Deadline 22:30:
"Ugens værste", "Propagandisterne" og "Talknuserne". 
Vedr. Deadline 17:00 gik kritikken især på det nye indslag - "Spørgetid" - hvor seerne stiller spørgsmål til f.eks. politikere over web-cam. Der blev primært klaget over, at de nye tiltag var for poppede og uden journalistisk substans.

DR's svar:
Redaktionen svarede, at formålet med de indholdsmæssige ændringer tværtimod var at give programmet mere dybde. F.eks. er formålet med "Talknuserne" at komme dybere ned i de mange tal, som bliver brugt i den politiske debat med henblik på at efterprøve tallene og diskutere og belyse detaljer, som man normalt ikke gør i tv.
Redaktionen understregede vedr. Deadline 17:00, at man var sikker på, at seerne kunne stille begavede og indsigtsfulde spørgsmål til politikerne, og at værten derefter havde mulighed for at følge op på med en helt anden legitimitet end ved rene journalist-spørgsmål.

Konsekvens og opfølgning:
Det er sædvanligt med kritik i forbindelse med sådanne fornyelser. De mange reaktioner indgår i arbejdet med at udvikle, tilpasse og finpudse de nye elementer.

Fra Kritikkens Top 20 1. halvår 2010

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.