preload loader
LSR-NYTOP
DRs tekst-tv 2005

Da DR ændrede opsætningen på tekst-tv skabte det flere 100 klager.

Foto: DR © Type 1

 

Omlægning af nyheder på tekst-tv

23. aug. 2010 12.04 

Baggrunden:
Flere hundrede seere klagede over den nye opsætning af de meget læste nyheder på tekst-tv.  Utilfredsheden gik især på, at indlands-, udlands-, og pengestoffet nu blev bragt i samme gruppe. Samtidig blev der klaget over problemer med opdateringerne.

DR's svar:
DR forklarede, at formålet med ændringen af nyhedssiderne er at få flere nyheder på - hurtigere.  Ambitionen er bl.a. at have bedre og hurtigere opdaterede nyheder allerede på forsiden af tekst-tv. I det tidligere system havde DR Nyheder problemer med at få side 100 opdateret hurtigt og godt nok. Desværre gav det nye tiltag tekniske problemer i indkøringen. DR Nyheder beklagede ulemperne og forsikrede, at man arbejdede på at løse problemet hurtigt.

Konsekvens og opfølgning:
De tekniske problemer i forbindelse med omlægningen er løst og klagestrømmen er stilnet af. Samlet vurderes omlægningen at være en forbedring: Der bringes nu flere nyheder på TTV og de vigtigste prioriteres på s. 100.

 

Fra Kritikkens Top 20 1. halvår 2010

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.