preload loader
LSR-NYTOP
Rigmor Zobel i 21 Søndag

Interviewet med Rigmor Zobel i 21 Søndag blev anklaget for at være ukritisk og unfair.

© DR

 

Interview med Rigmor Zobel i 21 Søndag

23. aug. 2010 12.02 

Baggrunden:
Omkring 40 seere klagede over et interview den 21. februar i 21 Søndag med Rigmor Zobel. Flere mente, at emnet var useriøst. De fleste klager gik dog på, at interviewet var for ukritisk og at Rigmor Zobel uden modspørgsmål fik lov til at fremsætte en lang række påstande. Som eksempel angav de, at interviewet var unfair overfor politiet og især den politimand, der var blevet omtalt med navn.

DR's svar:
Redaktionen svarede, at det hørte med til vurderingen, at der kun var tale om en mindre forbrydelse (og en bødestraf på 20.000 kr.) og at Rigmor Zobel ikke havde fået positiv særbehandling. Man afviste, at DR burde have bortredigeret Zobels anklager og påpegede, at betjenten og hans arbejdsgivere havde sagt nej til at medvirke i indslaget.

Konsekvens og opfølgning:
I den offentlige debat om interviewet medgav DR's nyhedsdirektør, at også han havde savnet flere kritiske spørgsmål. Efter en klage fra Københavns Politi bragte DR en beklagelse af, at betjenten var blevet omtalt med navn.

Fra Kritikkens Top 20 1. halvår 2010

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.