preload loader
LSR-NYTOP
X Factor 2010

DR blev anklaget for utroværdig konkurrence, da mange blev i tvivl om, hvorvidt alle stemmer talte med i sms-afstemningen.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1

 

X Factor - sms-afstemningerne

23. aug. 2010 12.01 

Baggrunden:
Over hundrede seere klagede over, at sms-afstemningen i X Factor var utroværdig. Der blev rejst tvivl om, hvorvidt alle sms-stemmer blev talt med - bl.a. fordi mange først modtog en kvittering længe efter programmets afslutning. Temaet optog også flere aviser og en række debat-sites på nettet.

DR's svar:
DR redegjorde for hvilke sms-stemmer, der talte med. Man oplyste, at DR's tekniske leverandør skriftligt havde garanteret, at ikke én sms-stemme var gået tabt.

Konsekvens og opfølgning:       
Da kritikken fortsatte, besluttede DR, at afstemningsresultaterne for de følgende live-udsendelser - herunder også finalen - skulle gennemgås af revisionsfirmaet Deloitte, og at erklæringer herom bagefter skulle offentliggøres.

Fra Kritikkens Top 20 1. halvår 2010

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.