preload loader
LSR-NYTOP
X factor logo

Fokuseringen på de svage medvirkende i de første afsnit af X-Factor vakte kritik.

© DR

 

X Factor - de svage medvirkende

23. aug. 2010 12.00 

Baggrunden:
Omkring et halvt hundrede seere klagede over de første udsendelser af X Factor 2010, idet de mente, at DR udnyttede og latterliggjorde nogle af de medvirkende. Det medførte samtidig en omfattende debat i medierne.

DR's svar:
I klagesvarene fra DR Medier hed det bl.a.:
"Når DR sammen med Blu A/S producerer X Factor, er dramaet, spændingen og de store følelser en vigtig del af fortællingen, ligesom visuel og sproglig humor er vigtige ingredienser - men det er dramatikken, indlevelsen og humoren, der er målet, og ikke ydmygelse af deltagerne eller hånlatter på deres bekostning."
Man understregede samtidig, at DR både drog omsorg for og havde stor respekt for alle deltagere.  DR Medier og Blu A/S forsikrede da også, at man følger op på de enkelttilfælde, hvor der er kommet kritik fra medvirkende eller pårørende over grov behandling.

Konsekvens og opfølgning:
I den fortsatte debat om sagen kritiserede lytternes og seernes redaktør, at DR i de indledende runder af X Factor havde udstillet en mindre gruppe af de fravalgte deltagere på en urimelig grov facon. DR Medier lovede, at man forud for en evt. ny sæson med X Factor ville sikre, at der udvises større hensynsfuldhed i redigeringen af de indledende auditions.

Fra Kritikkens Top 20 1. halvår 2010


 

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.