preload loader
LSR-NYTOP
Nak og æd

Titlen "Nak og Æd" virkede så provokerende på en gruppe seere, at de greb til tasterne.

© Nak og æd.

 

Nak og Æd på DR2

01. feb. 2011 15.51 

Baggrunden:
Mere end en snes seere klagede over DR2's jagtserie Nak & Æd, der følger processen fra nedlæggelsen af vildt til tilberedningen og det afsluttende måltid.  Langt de fleste klagede over selve titlen "Nak & Æd". Mange fandt at den var respektløs overfor både jagtfaget og naturen, og at sprogbrugen hørte hjemme blandt kriminelle og ikke på DR2. Samme kritik er kommet frem i debatfora og i læserbreve i aviser mv.
  
DR's svar:
DR fastholdt, at titlen var god og interesseskabende, men man beklagede, at ikke alle syntes om sprogbrugen. Samtidig blev klagerne forsikret om, at alle regler for jagt var overholdt og at både vildtet og naturen blev behandlet med stor respekt i programmerne.

Konsekvens og opfølgning:
Trods kritikken er serien samlet blevet virkelig godt modtaget. Den har været den mest populære premiere nogensinde på DR2, og der har været usædvanligt mange positive tilkendegivelser - blandt andet på programmets Facebook-side.  Derfor fastholdes også det kendte navn. DR har besluttet at lave otte nye afsnit, som vises i løbet af efteråret 2011.

Fra Kritikkens Top 20 2. halvår 2010

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2010 - 2. halvår

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.