preload loader
LSR-NYTOP
Den løse kanon. ©

Da P3 lukkede det populære program, "Den Løse Kanon", fik det mange til at klage og en enkelt til at sende en indgraveret granitgravsten.

© Den løse kanon.

 

Den Løse Kanon på P3

01. feb. 2011 15.59 

Baggrund:
I hundredvis klagede da det i oktober kom frem, at det populære dagsaktuelle radioprogram Den Løse Kanon lukkede ved årsskiftet.  En Facebook-gruppe - "Bevar Den Løse Kanon" - blev oprettet og fik mere end 1.500 medlemmer og en enkelt lytter gik så vidt som til at sende redaktionen en gravsten i granit.

DR's svar:
Redaktionen svarede, at P3 har en lang tradition for at stoppe programmer mens de er på toppen, som det også skete med P3-programmerne Tæskeholdet, Strax, De Sorte Spejdere og nu Den Løse Kanon. P3 begrundede det med, at kanalen har et særligt ansvar overfor lytterne til løbende at justere kanalindholdet, udvikle og afprøve nye programmer og talenter.

Konsekvens og opfølgning:
Det er helt normalt at P3 modtager mange klager når de lukker et program og anser det nærmest for et succeskriterium.  Den Løse Kanon sendte for sidste gang den 17. december 2010. Klagerne er nu stilnet af og Den Løse Kanon er erstattet af programmet Profeten og Lillebror på P3. Til foråret afløses det igen af P3's nye store eftermiddagssatsning.

Fra Kritikkens Top 20 2. halvår 2010


 

 

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2010 - 2. halvår

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.