preload loader
LSR-NYTOP
Jagten på de røde lejesvende. ©

Det skabte en heftig offentlig debat, da DR genoptog en gammel diskussion med serien, "Jagten på de røde lejesvende".

© Jagten på de røde lejesvende.

 

Jagten på De Røde Lejesvende

01. feb. 2011 16.14 

Baggrund:
Da DR2 den 19. september og de to følgende søndage sendte serien Jagten på De Røde Lejesvende, førte det til mange engagerede debatter i radio, tv og aviser - og herunder også mange kritiske henvendelser til DR. Kritikken gik bl.a. på, at serien manglede fairness og gav et meget fortegnet billede af DR's programvirksomhed i de foregående årtier. Det blev også anført, at seriens interviews var lavet i forhørsstil.

DR's svar:
DR-chefer forsvarede udsendelsesrækken i den omfattende offentlige debat og den producerende afdeling afviste skriftligt de forskellige klager - herunder også dem der kom fra en række af de medvirkende. Alle svar er samlet på dr.dk/lejesvende.

Konsekvens og opfølgning:
Flere af de medvirkende har klaget via lytternes og seernes redaktør, der har lavet indstillinger til generaldirektørens endelige afgørelse. Disse sager er endnu ikke afgjort.

Fra Kritikkens Top 20 2. halvår 2010


 

 

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2010 - 2. halvår

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.