preload loader
LSR-NYTOP
Bertel2

Debatten på dr.dk slog rekord, med mere end 7000 indlæg, da DR offentliggjorde optagelserne af en rasende minister.

© DR

 

Interview med Bertel Haarder

03. feb. 2011 11.03 

Baggrunden:
Den 19. december 2010 viste 21 Søndag et klip med indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder, der blev rasende på en DR-journalist, fordi han stillede et spørgsmål, som ministeren i situationen fandt urimeligt. Indslaget gav i alt 45 henvendelser til DR Nyheder samt en voldsom debat på dr.dk med over 7.000 indlæg. En del klagede over, at DR overhovedet havde vist ministerens raseri. Andre kritiserede journalisten for at blive ved med at spørge om det samme, samt for at stille det spørgsmål om en arbejdsgruppe, der gav anledning til vredesudbruddet. En væsentlig del af henvendelser og indlæg roste indslaget.

DR's svar:
DR's nyhedsdirektør, Ulrik Haagerup, forklarede på tv og i klagesvar, hvorfor DR havde valgt at offentliggøre hele interviewet. Det var bl.a. DR Nyheders hensigt at sætte fokus på forholdet mellem journalister og politikere.

Konsekvens og opfølgning:
DR Nyheder publicerede artikler på Fejl og Fakta, der beskrev hensigten og det faktiske forløb i sagen. DR Nyheders beslutning blev af 11 seere anket til lytter- og seerredaktøren.

Fra Kritikkens Top 20 2. halvår 2010

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2010 - 2. halvår

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.