preload loader
LSR-NYTOP
Danmark i dag

Seerne havde svært ved at høre, hvad der blev sagt, da DR lancerede den nye TV-Avis med underlægningsmusik på de korte ind- og udlandsnyheder.

© Danmark i dag.

 

TV-Avisen og det nye design

03. feb. 2011 11.25 

Baggrunden:
Den 15. september 2010 skiftede TV-Avisen til nyt studie og nye toner. Det betød blandt andet underlægningsmusik på indslagene Danmark i dag og Verden i dag for at adskille dem fra resten af TV-Avisen og for at signalere, at der her er tale om et nyhedsoverblik. Det har medført mange klager fra seere, der var generet af musikken.  DR Nyheder har modtaget 163 henvendelser alene på lydniveauet og det nye design. Grafisk er kritikken især rettet mod den blå globus, der anvendes for at illustrere verden i dag. Den er sammensat af to blå nuancer, hvor nogle seere har svært ved at skelne land og hav.

DR's svar:
Klagerne har modtaget en forklaring på, hvorfor DR Nyheder har valgt at benytte underlægningsmusikken. Derudover er der henvist til en artikel, som blev publiceret på dr.dk's Fejl og Fakta-site om det nye design. Antallet af henvendelser er aftagende - i december modtog DR Nyheder kun cirka 10 henvendelser herom.

Konsekvens og opfølgning:
Ledelsen på TV-Avisen har fulgt klagestrømmen tæt og flere gange reduceret lydniveauet kraftigt i forhold til det niveau, der var ved lanceringen. Farven på globussen arbejdes der på. Det nye design er løbende til revision og brugernes kritik indgår i processen.

Fra Kritikkens Top 20 2. halvår 2010

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2010 - 2. halvår

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.