preload loader
LSR-NYTOP
DAB

Flere hundrede lyttere klagede, da DR lukkede en række musikkanaler på DAB.

Foto: DR © Type 1

 

DAB-omlægning og nedlægning af DAB-kanaler

03. feb. 2011 11.43 

Baggrund:
I oktober kom der op mod 300 klager vedrørende DAB-radio, efter at DR den 30. september rykkede rundt på de digitale radiokanaler. Rokaden medførte, at mange lyttere havde problemer med at finde deres fortrukne kanal. Hovedparten af lytterne klagede over, at P1 helt var forsvundet fra sin plads på deres DAB-radio og erstattet af DR Rock! Mange andre klagede over at flere musikkanaler var nedlagt uden forudgående varsel. Det gjaldt også på dr.dk, hvor flere kanaler nu var lydløse.  Det var især DR Folk- og DR Country-lyttere, der ikke kunne forstå, hvor musikkanalerne var blevet af. Ca. 350 lyttere meldte sig ind i Facebook-gruppen, "Vi vil have Countrykanalen på net og DAB tilbage".   
 
DR's svar:
DR svarede, at problemerne med kanalernes forsvinden, kunne løses ved at retune radioen. Den pludselige omrokering skyldtes, at DR var blevet pålagt at afgive halvdelen af pladsen på det digitale sendenet til kommercielle radioudbydere. Det fremgik også af klagesvaret, at DR af samme årsag havde været tvunget til at lukke en række DAB-kanaler. Til DR Folk- og DR Country-lytterne meddelte DR, at det især var non stop musik-kanalerne, som DR havde valgt at lukke og at alle de rene musikkanaler gradvist ville blive lukket. I stedet arbejdes på en ny pallet af digitale kanaler med journalistisk indhold, som ville få premiere i 2011.      

Konsekvenser og opfølgning:
Det viste sig, at de "forsvundne" digitale kanaler var mere komplicerede at genindstille på DAB-radioen end blot en retuning - det krævede et såkaldt "factory reset". DR forsøgte at afhjælpe problemet, med henvisninger til radioproducenternes hotlines på dr.dk.  DR Medier har indledt en dialog med Facebook-gruppen, "Vi vil have Countrykanalen på net og DAB tilbage" og planlægger et inspirationsmøde med gruppen, hvor ideer for countrymusik på DR's sendeflade i fremtiden, skal udveksles.
I løbet af 2011 igangsættes en omfattende informationskampagne om DR's udbud af DAB kanaler.  Den skal ifølge DR's ledelse sikre, at lytterne er forberedte på omlægningerne og kan finde det indhold, de har interesse i.

Fra Kritikkens Top 20 2. halvår 2010


 

 

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2010 - 2. halvår

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.