preload loader
LSR-NYTOP
bosnien hercegovina finale. ©

Mere end 40 klager mente, at der var tale om fiflen med stemmerne, da Bosnien-Hercegovina ikke modtog nogen stemmer fra Danmark i Det Europæiske Melodi Grand Prix 2011.

 

Ingen stemmer til Bosnien-Hercegovina

05. sep. 2011 11.34 

Baggrund:
Efter at Danmarks stemafgivning i Det Europæiske Melodi Grand Prix 2011 var offentliggjort, modtog DR mere end 40 klager fra oprørte seere, der ikke kunne forstå, at Bosnien-Hercegovina ikke havde fået nogen stemmer fra Danmark. Mange af klagerne mente, at der var tale om snyd og manipulation med stemmerne - og henviste blandt til stor opbakning til den bosniske sang på danske Facebook-sider.

DR's svar:
DR bekræftede, at der var afgivet danske stemmer på den bosniske sang. Som det fremgik af programmerne havde en dansk jury imidlertid halvdelen af den danske stemmevægt. Juryen rangerede ikke den bosniske sang højt - derfor fik den samlet ret få stemmer fra Danmark.

Konsekvens og opfølgning:
Kritikken får ikke konsekvenser. Modellen med en jury kommer efter ønske fra arrangøren EBU.

 

Fra Kritikkens Top 20 1. halvår 2011. Se alle

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.