preload loader
LSR-NYTOP
Angela Kovacs

Det skabte vrede, da DR lod den Svenske krimi, Irene Huus – Nattevagten forsætte i knap en time uden undertekster.

 

Manglende undertekster på svensk krimi

05. sep. 2011 11.39 

Baggrund:
Den 25. januar sendte DR1 den svenske krimi, Irene Huus - Nattevagten.  Det uløste knap 50 klager, at de første 45 minutter af udsendelsen var uden undertekster. Mange af klagerne mente ikke det kunne passe, at det skulle tage op mod en time at løse et sådant problem. Klagerne fremhævede, at DR burde have taget udsendelsen helt af og sendt noget andet i stedet for.

DR's svar:
DR beklagede fejlen, som skyldtes en teknisk fejl på DR's server. I første omgang havde man troet problemet hurtigt kunne løses under udsendelsen - det holdt desværre ikke stik.
DR oplyste, at man ville prøve at sikre rettighederne til en genudsendelse - med fuld tekstning.

Konsekvens og opfølgning:
Det omtalte afsnit blev genudsendt på DR1 den 22. februar 2011. 

 

Fra Kritikkens Top 20 1. halvår 2011. Se alle

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.