preload loader
LSR-NYTOP
Kritiseret film vist på DR2.  ©

Ca. 20 seere klagede over tendentiøs dækning, da DR bragte et program om statsministerens ”helt almindelige” liv udenfor Christiansborg.

 

Program om statsministerens familieliv

05. sep. 2011 11.47 

Baggrund:
Den 10. januar viste DR2 portræt-programmet "En helt almindelig ualmindelig familie".  Dokumentaren gav et indblik i, hvordan landets statsminister-familie forsøger at få hverdagen til at fungere.  En snes seere klagede til DR over, at denne programlægning af et ukritisk program var urimeligt favoriserende i et valgår.

DR's svar:
DR fremhævede, at valgdatoen var ukendt, og at det var umuligt at vide om valget var lige om hjørnet eller først om 11 måneder. Dokumentaren fokuserede hverken på efterløn, skattepolitik eller andre varme politiske emner og rummede i det hele taget ingen politiske udmeldinger.
På den baggrund fandt DR det forsvarligt at sende den, selvom man i nogle sammenhænge kunne argumentere for, at valgkampen allerede var i gang.
DR afviste under debatten også den præmis, at et sådant program nødvendigvis er en stor fordel for den portrætterede politiker.

Konsekvens og opfølgning:
Den skærpede politiske situation gav en debat om dokumentarens placering, som vanskeligt havde kunnet forudses på planlægningstidspunktet. Det er næsten umuligt at undgå den slags dilemmaer.

 

Fra Kritikkens Top 20 1. halvår 2011. Se alle

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.