preload loader
LSR-NYTOP
Dokumania: Defamation

Da DR havde udsat den prisbelønnede dokumentarfilm om antisemitisme i mere end 2 år, fik det omkring 20 seere til tasterne – de mente DR havde et troværdighedsproblem.

Foto: fra bånd ©

 

Defamation på DR2

05. sep. 2011 11.51 

Baggrund:
Den 7. januar skrev filmmagasinet Ekko, at DR havde medfinansieret en prisbelønnet dokumentarfilm om antisemitisme, Defamation, med 150.000 kr., men at man efter 2 år stadig ikke havde vist filmen. Filmen er bl.a. kritisk overfor den amerikanske Anti-Defamation League. Artiklen antydede, at DR2's kanalchef, Arne Notkin, havde stoppet filmen, fordi han var uenig i filmens præmis. Ekko fremhævede, at filmen allerede havde været vist på en række filmfestivaler og på flere kommercielle tv-kanaler i både England og Israel. Omkring 20 seere klagede. Flere mente, at DR havde et troværdighedsproblem og krævede, at filmen blev vist.

DR's svar:
DR2 svarede, at det hele tiden havde været meningen at sende filmen, men at man havde ønsket at præsentere og sende filmen i en sammenhæng.

Konsekvens og opfølgning:
Den 19. april viste DR2 Defamation - efterfulgt af en amerikansk dokumentarfilm om antisemitisme i det 21. århundrede.

 

Fra Kritikkens Top 20 1. halvår 2011. Se alle

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.