preload loader
LSR-NYTOP
Helle Thorning-Schmidt  og Villy Søvndal

Over 30 klagere mente, at TV-Avisens manglende forklaring af S og SF’s finansieringsplan var under al kritik og unfair over for Helle Thorning-Schmidt.

Foto: DR © DR

 

Behandling af S-SF-plan i TV-Avisen den 16. maj

05. sep. 2011 12.12 

Baggrund:
Den 16. maj var en ny finansieringsplan fra S og SF hovedhistorien i TV-Avisen kl. 21.00. I indslaget blev planen bedømt af flere eksperter og politiske modstandere. Derefter var Helle Thorning-Schmidt (S) gæst i studiet. Over 30 seere klagede over dækningen. Den typiske kritik gik på, at TV-Avisen reelt slet ikke fortalte, hvad planen gik ud på, og at værten gik meget hårdt til S-lederen.

DR's svar:
Redaktionen fastholdt, at man havde givet planen en fair behandling. Om interviewet med Helle Thorning-Schmidt hed det, at studieværten var gået netop så kritisk til værks, som TV-Avisen altid gør overfor partiledere. Redaktionen fremhævede, at den kritiske tone havde fået Helle Thorning til at skærpe sin argumentation og dermed gjort interviewet interessant og indholdsrigt.

Konsekvens og opfølgning:
Det er så godt som umuligt at gennemgå alle elementer i en stor økonomisk plan i en enkelt nyhedsudsendelse på TV. Derfor beskæftiger både TV-Avisen og DR Nyheder sig med de større politiske planer over flere dage i håbet om at kunne give et godt overblik og hen ad vejen få foldet detaljerne ud.

 

Fra Kritikkens Top 20 1. halvår 2011. Se alle

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.