preload loader
LSR-NYTOP
Anders Samuelsen

Da Anders Samuelsen afbrød et kritisk interview i TV-Avisen og anklagede DR for at manipulation, fik det omkring 40 seere til at klage over den behandling, Samuelsen havde fået.

© DR

 

Indslag med Anders Samuelsen i TV-Avisen

05. sep. 2011 12.44 

Baggrund:
Den 10. marts bragte TV-Avisen kl. 21.00 et indslag om Anders Samuelsen, der udover at være partileder for Liberal Alliance og medlem af Folketinget også er medlem af byrådet i Horsens. Indslaget viste, at Anders Samuelsen siden sommeren 2010 havde nedprioriteret sit byrådsarbejde. Han havde således ikke deltaget i 2/3 af økonomiudvalgsmøderne eller i 7 ud af 11 byrådsmøder. Da Anders Samuelsen blev interviewet herom gik han til angreb på DR, som han beskyldte for at manipulere.
Omkring 40 seere klagede - de fandt typisk historien uvæsentlig og henviste til at tallene var manipulerede.

DR's svar:
Redaktionen fastholdt både tallene og at det var helt relevant at spørge partilederen, hvorfor han havde nedprioriteret det lokalpolitiske arbejde så markant. Problemstillingen er, om det er rimeligt overfor de borgere i Horsens, der har valgt ham ind.

Konsekvens og opfølgning:
Redaktionen har været i dialog med Anders Samuelsen om de anvendte tal. Anders Samuelsen har ikke påvist fejl i tallene.

 

Fra Kritikkens Top 20 1. halvår 2011. Se alle

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.