preload loader
LSR-NYTOP
Selvsving

Det gav halvårets største lytterreaktion, da DR efter 6 år valgte at sige farvel til det populære satireprogram, Selvsving.

Foto: Signe Vilstrup © DR

 

Lukning af Selvsving

05. sep. 2011 12.51 

Baggrund:
Da DR i starten af marts offentliggjorde, at P1's satireprogram Selvsving skulle sende sidste gang den 1. april som fast satiretilbud på P1, kom der snesevis af klager. Selvsving blev i klagerne fremhævet som det bedste satireprogram på DR og som den politiske satires sidste bastion. Flere fandt, at lukningen måtte være udtryk for politisk pres eller en højredrejning i DR.

DR's svar:
DR svarede, at P1 efter 6 år med Selvsving nu havde valgt at gå andre veje og at den aktuelle, politiske satire på P1 ville fortsætte - men i nye formater og på forskellige måder. Det blev understreget, at der ikke var tale om en nedprioritering af satiren men om en fornyelse. P1 har lavet aftaler med Selvsving om at sende på kanalen ved særlige lejligheder, f.eks. i forbindelse med det kommende folketingsvalg

Konsekvens og opfølgning:
Nye former for politisk satire på P1 lanceres til efteråret.

 

Fra Kritikkens Top 20 1. halvår 2011. Se alle

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.