preload loader
LSR-NYTOP
Bag om auditions 2011

DR’s fokus på enkelte deltageres manglende sangtalent, vakte igen i år vrede hos en del seere. Også Blachmans stil gav mange protester.

Foto: Søren Bygbjerg © DR

 

X-Factor og Blachman

05. sep. 2011 13.03 

Baggrund:
I årets første udgave af X-factor, blev Thomas Blachman så frustreret over en 17-årig piges manglende sangtalent, at han efterfølgende i hårde vendinger beskyldte pigens mor for ikke at leve op til sit ansvar. Mange seere mente, at det var en sårende og unødvendig overfusning.  Samme episode medførte en livlig debat i medierne om DR's ansvar over for de medvirkende. I februar udløste Thomas Blachman igen en snes klager, da han henviste til den 15-årige Sarahs seksualitet med kommentaren om, at: "Nu mangler du bare en tissemand".  Mange seere fandt udtalelsen diskriminerende og vulgær og krævede en undskyldning både fra Blachman og DR. 

DR's svar:
DR har i sin svar løbende fastholdt, at muligheden for hård kritik er en velkendt del af X Factor - og at alle medvirkende kender denne præmis. Derimod blev kommentaren om Sarahs seksualitet beklaget af DR's underholdningsredaktør og af Blachman selv.

Konsekvens og opfølgning:
DR og producenten Blu havde forud for X Factor 2011 taget en række initiativer for at undgå den kritik for behandling af sårbare medvirkende, som blev rettet mod X Factor 2010. Det er redaktionens vurdering, at denne indsats i hovedsagen lykkedes.
Sagen om pigen og hendes mor blev behandlet som en ankesag - læs om sagen her.

 

Fra Kritikkens Top 20 1. halvår 2011. Se alle

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.