preload loader
LSR-NYTOP
Bamse og kylling

Da DR ved årsskiftet flyttede børnetimen fra 17.30 til 16.30 fik det mere end 100 forældre til at klage – de mente flytningen gjorde det langt sværere at få hverdagen til at hænge sammen.

© DR

 

Flytning af Fjernsyn For Dig

05. sep. 2011 13.23 

Baggrund:
Over 100 oprørte forældre klagede, da DR ved årsskiftet flyttede sendetidspunktet for Fjernsyn For Dig  fra 17.30 til 16.30. Mange klagede over, at de ikke kunne nå hjem fra arbejde og institutioner i tide til børnetimen, og at det væltede familierutinerne, da man ikke længere kunne få aftensmaden lavet, mens børnene var aktiverede med den daglige børnetime.

DR's svar:
DR forklarede, at Fjernsyn For Dig på DR1 igennem en længere periode havde haft svært ved at tiltrække de yngste seere, imens DR's børnekanal Ramasjang havde rigtigt godt fat i netop dette publikum.  For at skabe et bedre sammenspil mellem børneudsendelserne på DR1 og Ramasjang, havde man derfor valgt at lægge børnetimen for de yngste på DR1 mellem 16.00 og 17.00, hvorefter børneudsendelserne fortsatte på Ramasjang mellem 17.00 og 18.00.
 
Konsekvens og opfølgning:
DR's svar fik mange forældre til at fremhæve, at udsendelserne på Ramasjang ikke levede op til kvaliteten af det gamle Fjernsyn For Dig på DR1. Den 31. januar valgte DR at imødekomme forældrene ved også at sende de kendte "Fjernsyn for Dig"-programmer på Ramasjang mellem 17.30 og 18.00. I februar var klagestormen ophørt.   

 

Fra Kritikkens Top 20 1. halvår 2011. Se alle

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.