preload loader
LSR-NYTOP
Le Gammeltoft

Det medførte en større klagestorm, da en artikel Ekstra Bladet blev udlagt som om, at programmet skulle lukke.

Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1

 

Rygter om lukningen af Unga Bunga på P3

25. jan. 2012 11.45 

Baggrund:
Den 9. november 2011 fremgik det af en overskrift på ekstrabladet.dk, at DR ville lukke det populære musikprogram Unga Bunga.  I artiklen forklarede DR's  redaktionschef, at der fra nytår skulle sendes superligafodbold på P3 fredag aften og Unga Bunga sandsynligvis ville fortsætte på P6 eller blive flyttet til et andet tidspunkt.
Det medførte en massiv klagestorm direkte til DR (179 klager) via en Facebook-gruppe med ca. 7.500 medlemmer. Fansene lagde vægt på, at programmet var uden sidestykke i det danske radiolandskab.

DR's svar:
DR takkede den 11. november for opbakningen til programmet og beklagede, at historien var kommet forkert ud. DR forklarede, at P3 i 2012 vil sende superligafodbold fredag aften kl. 19.00 på P3 og at Unga Bunga derfor ikke længere kan sende fra kl. 18.00. Programmet vil derfor i 2012 blive sendt fredag fra 21.00 til 24.00. Denne melding stoppede klagerne.

Konsekvens og opfølgning:
Forløbet viste, hvor hurtigt rygter nu kan spredes via netnyheder og sociale medier. Det gør det ekstra vigtigt med hurtig og præcis information.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.