preload loader
LSR-NYTOP
Panathinaikos - OB

DR afværgede massiv fynsk kritik, da man i sidste øjeblik erhvervede sig rettighederne til Champions League kvalifikationskampen mellem Panathinaikos og OB.

Foto: Spyros Chorchubas © Scanpix

 

Returkampen mellem Panathinaikos og OB

25. jan. 2012 11.56 

Baggrund:
Mere end 300 fodboldfans bestormede DR med klager, da DR (efter at havde vist OB's første Champions League kvalifikationskamp på DR1) ikke planlagde at vise den efterfølgende returkamp i Athen mellem OB og Panathinaikos. Da der sidst i juli opstod et rygte om, at DR rent faktisk havde rettighederne til kampen, men hellere ville vise en genudsendelse af Kender du Typen, eskalerede klagerne.

DR's svar:
I sit første svar forklarede DR, at man havde købt rettighederne til den første kamp af OB, men at det var Panathinaikos, der havde rettighederne til returkampen.  Samtidig understregede DR, at seertallene til den første kamp havde været lavere end til de programmer, DR1 sædvanligvis viser en tirsdag kl. 20.00. 

Konsekvens og opfølgning:
På grund af de mange klager, gjorde DR et nyt forsøg på at byde på kampen. Det lykkedes at købe rettighederne og kampen blev sendt på DR HD den 2. august med 190.000 seere.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.