preload loader
LSR-NYTOP
Disney sjov

Mange børnefamilier var utilfredse, da Disney Sjov måtte lade pladsen for valgdækningen.

 

Disney Sjov aflyst på grund af valget

25. jan. 2012 11.57 

Baggrund:
Da daværende statsminister Lars løkke Rasmussen fredag den 26. august udskrev folketingsvalg, valgte DR at aflyse en række programmer for at gøre plads til en intensiv valgdækning.  Et af de programmer, der måtte vige pladsen for valget var Disney Sjov på DR1. Alene via Kontakt DR fik det mere end 40 vrede forældre til at klage over, at DR altid lod store mediebegivenheder gå udover børneprogrammerne. 

DR's svar:
DR forklarede, at DR ved store begivenheder - som f.eks. udskrivelsen af et folketingsvalg - forbeholdt sig retten til at ændre i programlægningen og at DR så det som en del af sine public service-forpligtelse at dække valget intensivt. 
Det blev understreget, at Disney Sjov netop ikke blev aflyst, men bare flyttet til søsterkanalen DR2 - hvilket både en speak og en såkaldt crawl-tekst på DR1 gjorde opmærksom på.

Konsekvens og opfølgning:
Sammenstødet er uundgåeligt og der kunne næste ikke gøres mere for at fortælle om denne pludselige - men helt relevante - programændring. DR Medier er fuldt opmærksom på, at især flytningen af børneprogrammer som Disney Sjov kan skuffe seerne, fordi programmet er et fast fredags familie-ritual, og at der derfor skal være særlige grunde til at flytte det.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.