preload loader
LSR-NYTOP
Nissebanden i Grønland 16

Småbørnsforældre fandt, at det udelukkede de mindste, når DR1først sendte julekalenderen for hele familien kl. 19.30.

 

Julekalenderen sendes for sent

25. jan. 2012 12.08 

Baggrund:
I december 2011 genudsendte DR den klassiske julekalender Nissebanden i Grønland. Et par hundrede småbørnsforældre klagede over, at kalenderen først blev sendt kl. 19.30 på DR1. Klagerne mente, at sendetidspunktet var helt håbløst, da deres små børn umuligt kunne holde sig vågne til så sent. At DR ville løse problemet med at genudsende gårsdagens afsnit på Ramasjang kl. 17.30, stemte ifølge klagerne meget dårligt overens med, at der var tale om en julekalender.

DR's svar:
DR forklarede, at man var opmærksom på, at 19.30 var sent for de mindre børn i hverdagen, men at erfaringen samtidig viste, at det først var ved 19.30-tiden, at forældrene havde tid til at sidde og se afsnittet sammen med deres børn. Sendetidspunktet skyldtes derfor, at DR ønskede at samle hele familien til årets familiejulekalender.
DR understregede samtidig, at det for dem der ikke kunne holde sig vågne til 19.30, var muligt (hele dagen) at se dagens afsnit online.

Konsekvens og opfølgning:
DR1 vil også fremover prioritere julekalendere for hele familien og vil derfor fastholde et sendetidspunkt, hvor familien har mulighed for at samles. Der vil, også fremover, være mulighed for at se genudsendelser på andre tidspunkter på DR1 og Ramasjang - og på dr.dk/nu hele døgnet. Desuden arbejdes der på at give de mindste børn et dagligt jule-tilbud på Ramasjang.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.