preload loader
LSR-NYTOP
Broen (2:10) til ONLINE m subt

Da underteksterne manglede i 2. afsnit af serien Broen, skabte det forvirring hos mange seere, der havde svært ved at forstå de svenske replikker.

 

Manglende undertekster på Broen

25. jan. 2012 12.15 

Baggrund:
Da DR den 5. oktober 2011 sendte 2. afsnit af den dansk-svenske serie Broen, manglede de danske undertekster de første ti minutter. DR modtog sammenlagt mere en 40 klager fra seere, der havde problemer med at forstå, hvad der blev sagt. Flere klagede over, at DR ikke stoppede afsnittet (og startede forfra når problemet var løst), men i stedet for lod det fortsætte.

DR's svar:
DR beklagede de manglende undertekster på de første 10 minutter og forklarede, at det skyldtes tekniske årsager. Det fremgik også af klagesvaret, at episoden ville være fuldt tekstet, når den blev genudsendt på DR1 den 9. oktober og igen på DR HD den 12. oktober.

Konsekvens og opfølgning:
Det kan i situationen være svært at vurdere, hvornår et teknisk problem kan være løst. Derfor er det svært at gardere sig helt mod disse situationer.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.