preload loader
LSR-NYTOP
Broen

Da DR normalt har egne programmer liggende online i fire uger, vakte det skuffelse, at Broen kun lå tilgængelig på dr.dk i 7 dage.

 

Broen kun online i 7 dage

25. jan. 2012 12.23 

Baggrund:
Den dansk-svenske spændingsserie Broen  blev produceret i samarbejde med bl.a. SVT og en henholdsvis dansk og svensk producent. I kontrakten havde DR erhvervet retten til at have de enkelte episoder liggende tilgængelige på dr.dk i syv dage. DR fik sammenlagt mere end 150 henvendelser fra seere, der forgæves havde ledt efter tidligere episoder på DR NU. Flere klagere mente, at DR i kraft af medielicensen var forpligtede til at have serien liggende i de sædvanlige fire uger.

DR's svar:
DR svarede, at man af rettighedsmæssige årsager kun havde Broen liggende på dr.dk (DR NU) i syv dage og at de forrige afsnit derfor ikke længere var tilgængelige.

Konsekvens og opfølgning:
DR forsøger altid at erhverve rettighederne til 30 dage on-demand streaming på nettet. Imidlertid er det ikke altid muligt p.gr.a andre rettighedsaftaler. Endvidere kan der være økonomiske hensyn. 
Ved de enkelte udsendelser på DR NU står der i dag angivet, hvor længe udsendelsen er tilgængelig og i listeform "advares" der om, hvilke programmer der snart udløber.
Hvis DR ikke har rettighederne til en udsendelse, som brugerne forventer at kunne streame, er det vigtigt, at forklaringen herom er let tilgængelig på DR NU. Derfor vil det i redesignet af DR NU i indholdsoversigter, programlister og tv-programoversigter klart fremgå, hvorvidt DR har rettigheder til at vise programmet på nettet.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.