preload loader
LSR-NYTOP
P1 Morgen DAB

En del lyttere følte sig snydt, da de ikke kunne modtage DAB-radio i samme kvalitet, som de plejede på FM.

Foto: Lise Møller Petersen © DR

 

Problemer med DAB-signalet

25. jan. 2012 12.35 

Baggrund:
Op til sammenlægningen af P1 og P2 på FM-båndet den 1. november, førte DR en kampagne for at gøre så mange lyttere som muligt opmærksomme på, at alle DR's ti radiokanaler kunne høres døgnet rundt på DAB.
I november var der alene via Kontakt DR omkring 30 der klagede over manglende DAB-signal i deres lokalområde. Andre klagede over, at DAB-signalet var så ujævnt, at det var svært at høre DAB i bilen.

DR's svar:
DR er politisk pålagt, at der er "praktisk taget fuld udendørs- og indendørsdækning". Det lever DR's DAB-kanaler op til med en dækning, der stort set svarer til FM-dækningen. Når DAB-dækningen alligevel nogle steder kan opleves som dårligere end FM, kan det bl.a. skyldes kvaliteten af den enkelte DAB-modtager og dens antenne.

Konsekvens og opfølgning:
DR vil fortsat kommunikere til lytterne, at DAB-signalet er mere afhængigt af god modtagelse end FM-signalet er, og at det derfor ofte kan betale sig at rykke antenne og modtager lidt rundt. Nærmere information kan bl.a. findes på dr.dk/omdr/digitalradio hvor man bl.a. kan tjekke dækningsstatus i sit lokalområde og har mulighed for at kontakte DR med tekniske spørgsmål.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.