preload loader
LSR-NYTOP
Morgenandagten

Sammenlægningen af P1 og P2 fik mange til at klage over, at lige netop deres favoritprogram var flyttet til et dårligt sendetidspunkt, var blevet halveret eller skåret helt væk.

 

FM-ændringer og Morgenandagten

25. jan. 2012 12.38 

Baggrund:
Da DR mistede en FM-frekvens  pr. 1. november 2011,  blev P1 og P2 lagt sammen på FM-båndet så P1 havde kl. 6.00 til 18.00 og P2 de efterfølgende 12 timer. P1 og P2 kan høres som fulde kanaler på DAB og på dr.dk og i de fleste kabelpakker.
Op til og lige efter sammenlægningen er der kommet mere end 80 klager fra lyttere, der enten savner P1 eller P2 og ikke ønsker at investere i en DAB-radio til hjemmet eller bilen. Flere er generelt utilfredse med, hvordan DR prioriterede sammenlægningen af FM-båndet og mener typisk, at DR lefler for de yngre. Andre henvender sig angående specifikke programmer, som f.eks. Morgenandagten på P2 der er flyttet helt over på DAB og DR2 efter 1. november. Netop denne ændring har også ført til flere større underskriftindsamlinger.

DR's svar:
I svarene har DR understreget, at det er det seneste medieforlig, der har medført, at DR nu har en FM-kanal mindre.  Den nye kanalstruktur - herunder de 10 DAB-kanaler - er tilrettelagt efter at begrænse ulemperne mest muligt for DR's lyttere og for samtidig at benytte lejligheden til lanceringen af nye og indholdsmæssigt stærkere DAB-kanaler, der kendetegnes ved levende værter og formidling.  Derudover er det blevet understreget, at man fremover også kan følge Morgenandagten på DR2.

Konsekvens og opfølgning:
DR har opprioriteret informationsindsatsen om de digitale kanaler og om de nye sendetidspunkter for adskillige programmer. Samtidig er der blevet lavet en større informationskampagne omkring morgenandagten - bl.a. med radiospots og med udsendelse af 175.000 flyers, der fortæller om de fem forskellige måder, hvorpå man nu kan høre morgenandagten. Hertil hører, at andagten nu også sendes på langbølge.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.