preload loader
LSR-NYTOP
Liberal

En større gruppe seere mente, at Liberal Alliances formand og næstformand blev afbrudt for meget i programmet Mød Partierne.

 

Liberal Alliance i Mød Partierne

25. jan. 2012 13.18 

Baggrund:
Da Liberal Alliance den 30. august 2011 gæstede valgprogrammet Mød Partierne udløste det valgdækningens største klagestorm, med mere end 200 klager - primært fra partiets tilhængere. I udsendelsen blev partiformand Anders Samuelsen og politisk ordfører Simon Emil Ammitzbøll udspurgt af journalist Jens Olaf Jersild. I sidste del af interviewet opstod der et mundhuggeri om de tal for dansk økonomi, som Liberal Alliance havde brugt i sin valgkamp. Mere end 150 af klagerne mente, at interviewet havde været tendentiøst og at partiets talsmænd var blevet afbrudt urimeligt meget.
 
DR's svar:
DR svarede, at kritiske interviews på tv kan virke voldsomme, men at interviewet på ingen måde var udtryk for en særlig partiskhed. Spørgsmålene til Liberal Alliance havde udelukkende til formål at få de to politikere til at svare uddybende og fyldestgørende - og modgå at de undlod at svare på kritik.


Konsekvens og opfølgning:
DR har oplyst, at reaktionerne på udsendelsen er indgået i den løbende efterkritik og evaluering af valgdækningen. Heri indgik også den kritiske klumme, som lytternes og seernes redaktør skrev om debatformen.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.