preload loader
LSR-NYTOP
fjernsyn

Natten til den 11. januar 2012 blev tv-signalet lagt om på alle sendemaster. Mange DR-seere oplevede problemer i den forbindelse i første halvår af 2012.

 

Tv-signalet i MPEG4

14. aug. 2012 13.49 

Baggrund:
Natten til den 11. januar 2012 blev tv-signalet lagt om på alle sendemaster. Seere, der modtog tv-signaler på egen antenne, skulle have en digitalboks med MPEG4 eller et nyt TV med samme udstyr, for fortsat at kunne se tv. Mange seere, der allerede havde helgarderet sig med det nødvendige udstyr, oplevede dog også problemer. Mere end 200 klagede. Mange skrev, at underteksterne var mangelfulde eller helt forsvundet, flere havde problemer med at lyden var ude af sync og enkelte oplevede, at al tale var forsvundet, mens billede og underlægningsmusik fortsatte ufortrødent.

DR's svar:
DR svarede, at man skulle genindstille kanalerne på sit TV, hvis der var problemer med tv-signalet, selvom man havde det nødvendige udstyr. Hvis man efter denne genindstilling stadig oplevede problemer, kunne det være nødvendigt at stille på antennen. Hvis ingen af disse justeringer hjalp, anbefalede DR at man henvendte sig til sin forhandler eller installatør. I klagesvaret henviste DR også til DR-siden "Hjælp jeg har sort skærm!", hvor man kunne finde en udførlig vejledning i, hvordan man kunne løse eventuelle signal-problemer.

Konsekvens og opfølgning:
Forud for omlægningen var gået et stort informationsarbejde og i forbindelse med overgangen var der ekstra support på telefon og mail. Seere med tekniske problemer fik hurtig hjælp. Efter en måneds tid faldt klagerne markant, men enkelte seere klager stadig over problemer med omstillingen. Set i forhold til den store omlægning har problemerne dog været få.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2012 - 1. halvår

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.