preload loader
LSR-NYTOP
Dronning Margrethe

Flere seere klagede over lyden i DR's dokumentarserie om Dronningen i forbindelse med regentens 40 år på tronen.

Foto: Axel Schütt © Scanpix

 

Lyden i dokumentar om Dronning Margrethe

14. aug. 2012 13.48 

Baggrund:
Den 8. januar bragte DR det første af to afsnit i en dokumentarserie om Dronning Margrethe i anledning af hendes 40 års regentjubilæum. Efterfølgende modtog DR knap 40 klager fra seere, der fandt programmets baggrundsmusik var alt for høj og i flere tilfælde gjorde det umuligt at høre, hvad der blev sagt.

DR's svar:
DR beklagede, at seerne havde oplevet, at musikken forstyrrede talen. DR bekræftede, at man var opmærksom på problemet og arbejdede med tilrettelæggerne af programmerne for at få nedtonet en del af underlægningsmusikken. DR understregede, at de var meget opmærksomme på, at musikken ikke måtte forstyrre, når den forekommer samtidig med speaken.

Konsekvens og opfølgning:
DR Medier oplyser, at man prioriterer tilgængelighed højt og er meget opmærksomme på at sikre, at alle seere kan følge med i f.eks. dialogen i programmerne. I enkeltstående programmer eller korte færdigproducerede serier kan mulighederne for at rette op på eventuelle problemer med lydsiden nogle gange være begrænsede. I det konkrete tilfælde er de to dokumentarprogrammer produceret eksternt, men det er vigtigt at understrege, at DR stiller ligeså høje krav til de eksterne producenter.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2012 - 1. halvår

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.