preload loader
LSR-NYTOP
Gæsterne ankommer til Koncerthuset

Knap 50 seere klagede over DR's royale kommentatorer. Mange klagere mente således, at kommentarerne ofte var mere forstyrrende end oplysende.

© DR

 

Dronning i 40 år

14. aug. 2012 13.47 

Baggrund:
Lørdag den 14. januar havde DR ryddet en stor del af sendefladen for at dække Dronning Margrethes 40 år på tronen. Knap 50 seere klagede efterfølgende over DR's royale kommentatorer. Mange klagere mente således, at kommentarerne ofte var mere forstyrrende end oplysende. F.eks. var flere blevet provokeret af, at værterne talte ind over nationalsangen.

DR's svar:
DR svarede, at værter ofte deler seerne. Nogle synes DR's værter er fantastiske, mens andre er mindre begejstrede. DR understregede, at man altid omhyggeligt forsøger at matche vært og program, og at det også var tilfældet i dækningen af Dronning Margrethes jubilæum.

Konsekvens og opfølgning:
Både DR1 og TV 2 dækkede fejringen af dronningen lørdag den 14. januar, og seertallene viste, at de to kanaler delte seerne med en lille samlet overvægt til DR1. Om søndagen, hvor begge kanaler dækkede bl.a. festlighederne på slotspladsen, gudstjeneste og middag med gæster, foretrak et stort flertal at følge dækningen på DR1 med Tine Gøtzche og Klaus Bundgård Povlsen. DR Medier er tilfreds med dækningen af begivenheden, herunder værternes professionelle indsats - i dette tilfælde var DR bedre til at samle danskerne om en national begivenhed end TV 2.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2012 - 1. halvår

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.