preload loader
LSR-NYTOP
Restaurant bag tremmer

DR modtog alene på Kontakt DR mere end 20 klager fra forargede seere, der mente, at hensynet til ofret burde gå forud for de indsattes resocialisering.

 

Restaurant bag tremmer

14. aug. 2012 13.46 

Baggrund:
Den 14. marts sendte DR det først af otte afsnit, om Claus Meyers madskole i Vridsløselille Statsfængsel. Forud for udsendelsesrækken havde et voldsoffer, Malene, skrevet et debatindlæg i Politiken. Malenes voldsmand havde været elev på et af Meyers projekter, og indlægget skabte stor debat om straf, retfærdighed og samfundsansvar over for henholdsvis offer og gerningsmand. DR modtog alene på Kontakt DR mere end 20 klager fra forargede seere, der mente hensynet til ofret burde gå forud for de indsattes resocialisering.

DR's svar:
Både Claus Meyer og DR tog aktivt del i diskussionen og fastholdt, at netop den kontroversielle programserie i sig selv var et relevant bidrag til debatten. I svaret til klagerne, skrev programredaktøren bl.a.: "DR er bevidst om, at der sidder ofre, der kan føle sig krænkede på deres retsfølelse ved at se de indsatte på tv. Derfor har det været vigtigt for DR ikke at dyrke de enkelte kriminelle og deres gerninger. Tv - programmets altoverskyggende sigte er at dokumentere, hvordan et projekt som Claus Meyers madskole kan bidrage til en løsning, der kan begrænse ny kriminalitet og dermed nedsætte antallet af nye ofre."

Konsekvens og opfølgning:
DR Medier lægger vægt på, at programserien Restaurant bag tremmer skabte debat om et vigtigt samfundsmæssigt anliggende. Programmerne blev set af i gennemsnit 562.000 seere, hvilket afspejler en bred interesse for emnet. Hensynet til ofrene for kriminelle er centralt, og det er i denne forbindelse relevant at fremhæve, at Malenes voldsmand ikke var en del af det projekt, som blev fulgt i DR's program. Den pågældende indsatte har i andet regi deltaget i et socialt projekt med Claus Meyer. DR Medier fremhæver endvidere, at Madskolen var en så stor succes, at projektet er ført videre.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2012 - 1. halvår

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.