preload loader
LSR-NYTOP
Dansk Melodi Grand Prix 2012

Mange seere mente, at værternes opførsel var underlødig og uforenelig med familieunderholdning ved Melodi Grand Prix 2012.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1

 

Melodi Grand Prix 2012

14. aug. 2012 13.45 

Baggrund:
Alene på klageknappen modtog DR mere end 50 klager over Melodi Grand Prix 2012. Størstedelen af klagerne handlede om, at værternes opførsel var underlødig og uforenelig med familieunderholdning. F.eks. fandt mange klagere, at der var for meget "bar røv" og "sprut" i de korte forproducerede indslag fra Aalborgs natteliv.

DR's svar:
Meningen med de korte indslag var - på en underholdende og festlig måde - at informere seerne om, hvor i Danmark årets Melodi Grand Prix fandt sted. Et af de landskendte og festligere kendetegn ved Aalborg er Jomfru Ane Gade. Har var ideen at vise værterne igennem en karakteristisk "våd" og fornøjelig aften i Aalborgs natteliv - illustreret igennem stillfotos. Den satiriske form skulle vise, at der var tale om en humoristisk iscenesættelse.
Den omtalte bare røv kom vitterligt ikke fra DR-udsendelsen men fra en avisfotograf, der havde fulgt produktionen af stillfotos og fanget en af værterne i et lidt for "kækt" øjeblik.

Konsekvens og opfølgning:
DR har taget kritikken til efterretning og bruger erfaringerne i evalueringen og når der senere skal produceres lignende programmer.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2012 - 1. halvår

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.