preload loader
LSR-NYTOP
krifa, kristelig fagbevægelse, logo, Rønne, Bornholm

krifa, kristelig fagbevægelse, logo, Rønne, Bornholm

Foto: Torsten Raagaard

 

Omtale af de gule forbund

14. aug. 2012 13.42 

Baggrund:
Den 9. maj bragte DR en citathistorie fra Ritzau, LO mister medlemmer til de gule forbund. I artiklen stod der bl.a.: "Disse forbund varetager lønmodtageres interesser på samme måde som traditionelle fagforbund, men indgår sjældent overenskomster". Det udløste mere end 60 klager fra tilhængere af de traditionelle forbund. Klagerne mente, at formuleringen "på samme måde som" var direkte misvisende, da de gule og traditionelle forbund netop ikke udbyder den samme medlemsservice.

DR's svar:
Den 10. maj beklagede DR den upræcise formulering, rettede artiklen og bragte en præcisering på dr.dk-sitet Fejl og Fakta. Præciseringen lød, at de såkaldt gule fagforeninger står uden for hovedorganisationerne LO, FTF og AC og at de især er kendetegnet ved lavere kontingent end de traditionelle fagforeninger. Til gengæld har de kun ganske få overenskomster, hvorfor deres primære opgave for medlemmerne består i juridisk rådgivning.

Konsekvens og opfølgning:
Sagen er blevet diskuteret på redaktionsmøde i DR Nyheder, som et eksempel på, at det i sager som denne er vigtigt at nuancere og at skelne mellem holdninger og fakta. Det skal gøres samtidig med, at man beretter om det, der er omstridt i debatten.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2012 - 1. halvår

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.