preload loader
LSR-NYTOP
DR HD med undertekster

Knap 30 seere klagede over nedlæggelsen af DR HD. Mange skrev, at DR HD var den eneste kanal de benyttede og at særligt de mange dyre- og naturprogrammer, ville blive savnet.

Foto: Fra tv-klip

 

Lukningen af DR HD

14. aug. 2012 13.40 

Baggrund:
Den 4. juni offentliggjorde DR, at en række kanaler skulle lægges om, og at kanalerne DR Update og DR HD fremover skulle erstattes af hhv. endnu en Ramasjang-kanal og kanalen DR3. Knap 30 seere klagede over nedlæggelsen af DR HD. Mange skrev, at DR HD var den eneste kanal de benyttede og at særligt de mange dyre- og naturprogrammer, ville blive savnet. Derudover mente flere, at DR allerede fokuserede for meget på de unge og var uforstående overfor, at DR's ældre brugere nu igen skulle stå for tur. 

DR's svar:
DR forklarede, at HD-kvaliteten er i "fuld gang med at blive standard på flere kanaler" og at lukningen af kanalen, som den ser ud i dag, ikke er ensbetydende med, at alt indholdet på kanalen forsvinder ud af DR-regi. Det blev videre fremhævet, at den nye kanal, DR3, ville bygge videre på de erfaringer, man havde gjort med DR HD og DR MAMA

Konsekvens og opfølgning:
DR HD afløses af DR3, som vil få en klar profil. DR HD er en kanal, der i højere grad end DRs øvrige kanaler henvender sig til yngre seere, og det forventes derfor også, at en stor del af seerne til DR HD vil være interesserede i DR3. Den nye kanal vil også sende i HD-kvalitet, og programmer fra DR HD vil kunne genfindes på den nye DR3.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2012 - 1. halvår

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.