preload loader
LSR-NYTOP
Usain Bolt

Mange seere syntes, at Usain Bolt og resten af OL-atleterne fyldte for meget på skærmen i 2012.

Foto: GABRIEL BOUYS © Scanpix

 

For meget OL på DR’s sendeflader

 

Baggrund
Over 100 seere klagede over, at OL fyldte for meget på DR's sendeflade og over at andre programmer blev aflyst eller forkortet pga. OL-transmissionerne. Flere påpegede, at sommeren i forvejen havde været domineret af sport - herunder EM i fodbold.

DR's svar
DR understregede i svarene, at man fandt det vigtigt at dække de store sportsbegivenheder. Under et OL er der samtidig en særlig forpligtelse til at dække sportsgrene på tværs af størrelse og popularitet. Derfor valgte DR at sende OL på tre kanaler: DR1, DR2 og DR HD. Både DR1 og DR2 havde i perioden også dage med normal programflade, mens DR HD sendte OL 24 timer i døgnet. For de ikke-sportsinteresserede var DR K "OL-fri".

Opfølgning
Samlet var DR's meget omfattende OL-dækning i 2012 en klar seersucces, men også de kritiske reaktioner om for få "sportsfrie" zoner, vil indgå i overvejelserne om dækningen af de næste sommerlege i 2016.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2012 - 2. halvår

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.