preload loader
LSR-NYTOP
ridebanespringning genrebillede hest rytter ekvipage

Ridesport var en af de discipliner, som ifølge flere burde være prioriteret højere i DR's OL-dækning.

Foto: Mauricio Lima © Scanpix

 

Programlægning inden for OL-transmissionerne

08. jan. 2013 15.49 

Baggrund
Over 100 seere klagede over DR's valg af sportsgrene under OL-transmissionerne eller over ændringer i det annoncerede sendeprogram. Ridesport var f.eks. omstridt: Flere klagede over, at flere ridediscipliner blev nedprioriteret, mens andre mente, at der blev sendt for meget ridesport. Mange var endvidere utilfredse med, at der blev klippet fra én sportsgren til en anden midt under en transmission.

DR's svar
DR svarede klagerne individuelt og forklarede, hvorfor man havde valgt at prioritere, som man havde, ligesom man opridsede, hvad man havde sendt inden for den sportsgren, som klageren var særligt interesseret i.

Opfølgning
Der er ingen enkle konklusioner på kritikken, men den meget omfattede - og i hovedsagen succesrige - transmission fra OL i London gav værdifulde erfaringer i at sende OL sideløbende på flere tv-kanaler og i at kombinere det med en omfattende dækning i radioen og på dr.dk mv.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2012 - 2. halvår

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.