preload loader
LSR-NYTOP
LONDON CALLING

Anders Lund Madsen leverede under OL i London en række satiriske tv-indslag, der blev præsenteret i DR's OL-studie - til flere seeres forargelse.

 

Satireindslag under OL af Anders Lund Madsen

08. jan. 2013 16.02 

Baggrund
Omkring 50 seere klagede over den satiriske dækning af holdkonkurrencen i synkronsvømning og finalen i den tungeste klasse i vægtløftning for kvinder. Klagerne fandt det upassende, at man lavede satire på bekostning af seriøse idrætsudøvere. Flere indslagene umorsomme eller forstyrrende.

DR's svar
Sportsredaktionen svarede bl.a., at DR viste synkronsvømning på to måder: DR viste den utraditionelle, satiriske dækning på DR1, mens en traditionel kunne ses på DR Sportens hjemmeside dr.dk/sporten, hvilket seerne blev gjort tydeligt opmærksom på i bunden af skærmen på DR1. DR Sporten bemærkede i øvrigt, at der er en lang tradition for at blande humor og sport i Danmark, og at dette var DR's bud fortsættelsen af den tradition i 2012..

Opfølgning
Syv seere klagede videre til lytternes og seernes redaktør herom. Indstillingen - som generaldirektøren tilsluttede sig - fastslog, at der ikke er noget til hinder for, at DR bringer et par satiriske indslag fra en stor sportsbegivenhed. Rammerne for en sådan satire skal være vide og de bragte indslag var som helhed forsvarlige i forhold til DR's etiske retningslinjer.
Et indslag kunne imidlertid opfattes som unødigt ondskabsfuldt overfor en kinesisk vægtløfter. Det har DR derfor beklaget.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2012 - 2. halvår

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.