preload loader
LSR-NYTOP
Forbrydelsen III (1:10)

Afsnit to og tre af Forbrydelsen III blev udsat for geoblokering, således at afsnittene var utilgængelige i udlandet. Det førte til snesevis af klager fra danskere verden over.

Foto: Tine Harden © Type 1

 

Geoblokering af Forbrydelsen III

14. jan. 2013 14.21 

Baggrund
På DR NU på dr.dk er det ikke hele udbuddet af udsendelser, der er tilgængeligt uden for Danmark. Den såkaldte geoblokering skyldes primært rettighedsproblemer. DR's egenproduktion er dog normalt tilgængelig i udlandet som streaming on-demand. Da Forbrydelsen III var sendt på DR1 og efterfølgende blev tilgængelig på dr.dk, kunne første afsnit således ses on-demand fra udlandet. Men afsnit to og tre blev udsat for geoblokering. Det førte til snesevis af klager fra danskere verden over.

DR's svar
I første række svarede DR klagerne således:
"DR har af rettighedsmæssige årsager desværre ikke lov til at vise Forbrydelsen III i udlandet. Det første afsnit af Forbrydelsen III var ved en fejl gjort tilgængeligt for brugere uden for Danmark. Det beklager vi."

Opfølgning
De mange klager førte til en fornyet gennemgang af problematikken. Konklusionen blev, at det godt kunne forenes med indgåede aftaler at ophæve geoblokeringen. Det blev derfor effektueret af DR Medier med virkning fra den 2. oktober. Forløbet har ført til en præcisering af den interne procedure omkring geoblokering.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2012 - 2. halvår

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.