preload loader
LSR-NYTOP
DR's eid afslutning

Omkring et halvt hundrede lyttere klagede over, at DR i 2012 - under overskriften "Let's Eid" - markerede den muslimske højtid, der afslutter ramadanen.

Foto: Martin Kunzendorf © DR

 

”Let’s Eid”

14. jan. 2013 14.22 

Baggrund
Omkring et halvt hundrede lyttere klagede over, at DR i 2012 - under overskriften "Let's Eid" - markerede den muslimske højtid, der afslutter ramadanen. Blandt andet blev programmet "Ramadan Radio'" sendt hver dag på P3 kl. 9-12 fra i uge 33, ligesom P1, P2 og P4 også havde fokus på den efterfølgende eidfest. Klagerne mente bl.a., at DR hermed valgte at fejre religionen frem for at fokusere på islams negative sider. Klagerne var af generel karakter. Der blev således ikke klaget over det specifikke programindhold i forbindelse med Ramadan Radio.

DR's svar
Kulturdirektør Morten Hesseldahl svarede selv de fleste kritikere. Han understregede, at DR løbende leverer en kritisk dækning af islams negative sider, og at der i dækningen af eid-traditionen ikke var tale om en forherligelse af eller reklame for religionen. Han skrev blandt andet:
"DR ser det som en af sine vigtigste opgaver at spejle virkeligheden i Danmark i al sin mangfoldighed. Ved at skildre eidfesten er det vores håb, at vi dels kan få sat fokus på en hidtil upåagtet højtid, der ikke desto mindre spiller en stor rolle for flere hundredtusinde danskere og dels komme i kontakt med en gruppe mennesker, som DR traditionelt har haft svært ved at nå med sine programtilbud."
Desuden påpegede Morten Hesseldahl over for flere klagere, at der ikke er et modsætningsforhold mellem fokus på eidfesten og DR's formidling af den kristne kulturarv.

Opfølgning
Under den afsluttende fest i og foran koncerthuset deltog hen ved 8.000 mennesker - heraf omkring 3000 børn. Det overordnede indtryk er, at "Let's Eid" som helhed levede op til intentionerne og at de allerfleste reaktioner var positive.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2012 - 2. halvår

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.