preload loader
LSR-NYTOP
obama-og-romney

Snesevis af seere har i løbet af 2012 klaget over, at DR Nyheders dækning af det amerikanske valg var for massiv.

© Scanpix

 

For meget amerikansk valg

14. jan. 2013 14.23 

Baggrund
Snesevis af seere har i løbet af 2012 (især i efteråret) klaget over, at DR Nyheders dækning af det amerikanske valg var for massiv. 
DR's svar:
DR Nyheder har i sine svar fremhævet, at det langstrakte amerikanske præsidentvalg ikke blot er det største politiske show på kloden. Det er også det måske mest betydningsfulde valg, når man ser på perspektiverne for udenrigspolitik, økonomi og kultur verden over. På trods af USA's økonomiske vanskeligheder er landet stadig altafgørende for den globale økonomi. Derfor har DR Nyheder dækket valget tæt, for at give seere og lyttere en mulighed for at forstå de mange forskellige holdninger, baggrunden for kandidaternes politik, deres vælgere, amerikanernes følelser og udfordringer. Samtidig er valgåret også en proces, der former politikerne. Det ville derfor være helt forkert at nøjes med at dække resultatet af det amerikanske præsidentvalg, når det foreligger i november

Konsekvens og opfølgning
I forhold til den store interesse for dækningen har kritikken været beskeden. DR Nyheder fastholder, at der blev prioriteret rigtigt i det afgørende valgår.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2012 - 2. halvår

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.