preload loader
LSR-NYTOP
TV Avisen 21.30

Den sene udgave af TV-Avisen blev i 2012 flyttet til kl. 21.30 på hverdage.

Foto: DR © Type 1

 

TVA 21.00 rykkes til 21.30

14. jan. 2013 14.24 

Baggrund
Beslutningen om at flytte den sene udgave af TV-Avisen en halv time gav på kort tid op mod et halvt hundrede klager.

DRs svar
DR Medier svarede, at flytningen af TV Avisen var et led i en større indsats omkring flere og bedre nyhedsudsendelser på DR 1 og et generelt styrket DR 1. Det er altid svært at ændre på seervaner - især i forbindelse med nyhedsudsendelser, men DR håbede, at det blev opvejet af, at der nu kunne tilbydes et bredere og mere varieret programtilbud på DR 1 fra kl. 20.00 og frem til den nye TVA start kl. 21.30. Her er nu plads til at sende langt flere dansk producerede programmer, og derfor var håbet, at seerne ville ende med at opfatte og modtage det, som det er tænkt - som en styrkelse af hele DR 1.

Konsekvens og opfølgning
Omlægningen og flytningen af den sene TV-Avis blev samlet modtaget særdeles godt af seerne. Ændringen har givet flere seere og højere tilfredshed.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2012 - 2. halvår

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.