preload loader
LSR-NYTOP
Charlotte Vestergaard Beder

Charlotte Vestergaard Beder er vært på TV-Avisen klokken 18.30.

Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1

 

TV-Avisen 18.30 i nyt format

14. jan. 2013 14.27 

Baggrund
I forbindelse med omlægningen af DR1-sendefladen valgte man også at lave visse ændringer i TV-Avisen 18.30. Hvor TVA 21.30 nu fokuserer på en grundigere analyse af få historier, skal TVA 18.30 være udsendelsen, der giver seerne et samlet overblik over dagens nyheder. Over 100 seere har klaget over den nye form - især over at man sidst i udsendelsen har valgt at lave et kort resume, der samler op på dagens vigtigste historier.
 
DR's svar
DR Nyheder har forklaret den nye opbygning med, at man i starten af TVA 18.30 kun fortæller om dagens største og vigtigste historie. Lige efter tophistorien fortæller man så, hvilke nyheder der kommer senere i udsendelsen inkl. sporten - altså en slags indholdsoversigt. Da en markant del af seerne ikke er med fra starten af udsendelsen, vil man gerne give alle yderligere et hurtigt overblik over dagens vigtigste historier sidst i udsendelsen.

Konsekvens og opfølgning
Seertallene bekræfter, at der ofte kommer 200.000 seere til i løbet af TVA 18.30. Det er altså rigtig mange mennesker, som med den nuværende opbygning får et overblik over de vigtigste nyheder, selvom de ikke har været med fra starten af udsendelsen.
Bl.a. med afsæt i klagerne valgte TVA tidligt at reducere antallet af teasere i udsendelsen, da man var enig i, at der var kommet for mange "reklamer" for, hvad man sender senere i udsendelsen. I den forbindelse har man bl.a. valgt at fjerne en teaser for Vores Vejr.
I forbindelse med relanceringen i september har TVA og DR Medier valgt at lave en kvalitativ undersøgelse af TVA 18.30 for at få en bedre fornemmelse af, hvordan seerne opfatter det nye format. Den kvalitative undersøgelse er lavet i november og tegner et positivt billede.
"18:30'erens form passer godt til deres (seernes) behov for en nyhedsudsendelse, der giver plads til fordybelse såvel som afbræk til andre aktiviteter", lyder en af konklusionerne.
Ingen af respondenterne i undersøgelsen kommenterer det omtalte resumé i TVA 18.30, selvom der har været fokus på det i spørgsmålene.
DR Nyheder satser således indtil videre på, at alle seerne vil kunne vænne sig til, at man også gerne vil tilgodese de mange, der kommer til i løbet af udsendelsen. Samlet er det opfattelsen, at relanceringen på TVA har været en stor succes.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2012 - 2. halvår

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.