preload loader
LSR-NYTOP
Live fra Jordens Undergang

DR modtog over 50 klager over DR2-temaet "Live fra Jordens Undergang".

 

Live fra Jordens Undergang

14. jan. 2013 14.29 

Baggrund
Den 21. december sendte DR2 en temadag inspireret af en dommedagsprofeti om jordens undergang samme dag. Der blev bl.a. sendt direkte fra en fest i Koncerthuset og det meste af dagen kørte et "nedtællingsur" i øverste højre hjørne på DR2.
DR modtog over 50 klager over udsendelserne. De fleste mente, at DR unødigt skræmte især børn ved at markere dagen. Især nedtællingsuret gav kritik. Også en "ultimativ middag" lavet af brødrene Price fik kritik og blev beskrevet som fråseri.
 
DR's svar
Programredaktør på DR2, Peter Gren Larsen, forklarede i sine svar, at datoen d. 21. december havde fået stor opmærksomhed, og at DR2 Tema ønskede at forfølge historien om dommedagsprofetierne.
Han understregede bl.a., at hele programmet var holdt i en underfundig tone som netop havde til formål ikke at skræmme nogen, men tværtom gøre dem nysgerrige på et emne med mange interessante perspektiver.
Med hensyn til Price-brødrenes middag svarede programredaktøren, at dette indslag var et tænkt scenarie, som blev leveret med et glimt i øjet. Mange af retterne og drikkevarerne var således for sjov - f.eks. var der ikke tale om champagne fra Titanic. Redaktøren beklagede, hvis alle ikke havde forstået denne præmis.
 
Opfølgning
De mange klager førte til, at "nedtællingsuret" blev taget af skærmen fra kl. 13.50, og indtil temaaftenens startede.  Initiativet som helhed vurderes af DR som vellykket, men det var uheldigt, at flere af spottene for aftenen blev vist lige efter børneudsendelser.
Temaet blev et af de mest sete i kanalens historie og redaktionen oplyser, at der har været en stor overvægt af begejstrede tilkendegivelser.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2012 - 2. halvår

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.