preload loader
LSR-NYTOP
Lars Hedegaard Deadline

Martin Krasnik var vært, da Lars Hedegaard blev interviewet til Deadline.

© DR

 

Interview med Lars Hedegaard i Deadline den 17. marts

 

Baggrund
Omkring 75 seere henvendte sig om Deadlines interview med Lars Hedegaard. Knap 20 var positive men den store gruppe klagede over, at intervieweren gik for hårdt til Hedegaard og var for kritisk over for ham og hans udtalelser. Flere skrev, at der var tale om et decideret karaktermord.
 
DR's svar
Lars Hedegaard har gjort det til sit livsværk at arbejde for ytringsfriheden igennem blandt andet Trykkefrihedsselskabet. Han har i en lang årrække fungeret som ivrig debattør og forfatter og er uddannet historiker. Lars Hedegaard har ved flere lejligheder opfordret til, at man går til kilderne i diskussionen om islamismen. Netop det var hele idéen med interviewet: At gå til kilderne. Det være sig Lars Hedegaards egne bøger og udtalelser eller de kilder, han baserer dem på - materiale som Lars Hedegaard må formodes at kende bedst af alle. Hensigten med interviewet var at udforske Hedegaards synspunkter baseret på tidligere udsagn, mundtlige som skriftlige. En vant og markant samfundsdebattør som Lars Hedegaard skal kunne udspørges kritisk, og han var på forhånd orienteret telefonisk om, at det var det, der var hensigten med interviewet.
 
Opfølgning
Med relanceringen af DR2 som nyheds- og samfundskanal i marts måned, blev der justeret på konceptet i Deadline. Det gennemresearchede og kritiske interview prioriteres i højere grad, hvilket har medført en række klager - blandt over værternes interviewstil. Når et kritisk interview forberedes, sættes en hel redaktion til at researche og klæde værten på, ligesom værten selv selvfølgelig også sætter sig godt og grundigt ind i sagen. Det skal dog pointeres, at når man laver udsendelser, som går til biddet, som Deadline gør det, er det vigtigt hele tiden at evaluere udsendelserne. Klager fra seerne bliver løbende brugt som konkret input i dette arbejde.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2013 - 1. halvår

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.