preload loader
LSR-NYTOP
Blachman (6:6)

Ikke alle seere syntes om Thomas Blachmans nye program på DR2. Her ses han med sexolog Sten Hegeler.

 

Blachman på DR2

Baggrund
Over 60 seere klagede over programserien "Blachman" på DR2, der blev sendt over seks afsnit i april og maj måned. Vært Thomas Blachman diskuterede i programmet blandt andet seksualitet, kvinder og poesi med en skiftende mandlig gæst - og hver gang foran en tavs, nøgen kvinde. Klagerne beskrev typisk konceptet som sexistisk, gammeldags og primitivt. Omkring en tredjedel af kritikken kom fra svenskere, der valgte at klage til DR efter en debat i svenske medier om programmet.

DR's svar
I programmet medvirker 12 meget forskellige kvinder, som tilsammen giver et nuanceret billede af den naturlige kvindekrop. Målet var en hyldest til det naturlige og til kvinden i forskellige afskygninger: Sådan ser kvinder faktisk - også - ud.
Programmet søger at gøre op med en berøringsangst for at tale om kvinde-kroppen på en naturlig måde, og man søger samtidig et opgør med en forestilling om kvindekroppen som udelukkende et pornografisk objekt. En af de kvinder, som Thomas Blachman således finder skønnest, er i 80'erne.

Opfølgning
Efter den ganske voldsomme debat, som programmet har afstedkommet, kan man spørge: Skal DR reagere ved at lukke sådanne programmer?  Svaret er et nej. Det er et grundvilkår for DR og andre tv-selskaber, at vi ikke kan stille alle seere tilfredse hver gang. Og vores mission er altså - også som public service-kanal - at udfordre danskerne. Dette programs udfordring førte tilmed til en spændende og relevant debat.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2013 - 1. halvår

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.