preload loader
LSR-NYTOP
Hos Clement

Clement Kjersgaards interviewstil afstedkom en række klager fra utilfredse seere.

 

Afbrydelser ”Hos Clement”

 

Baggrund
Omkring et halvt hundrede seere har i løbet af første halvår af 2013 klaget over, at DR's vært Clement Kjersgaard er respektløs over for sine gæster, og at han ofte afbryder den interviewede midt i en sætning, så de ikke får mulighed for at tale ud. Flere mener på den baggrund, at værten stjæler opmærksomhed fra dem, programmerne burde handle om. Klagerne drejer sig primært om programmet "Hos Clement", der har været sendt på DR1 og i mindre omfang om "Debatten" på DR2, hvor Clement Kjersgaard også er vært.

DR's svar
Redaktionen har i sine svar fremhævet, at mange politikere inden for de sidste 10-12 år har haft en tendens til at møde op til interviews med en række på forhånd forberedte pointer, som vedkommende gentager igen og igen. Det har gjort vedholdende og kritiske spørgsmål mere påkrævet. Desuden har redaktionen påpeget, at politikerne har rigeligt med muligheder for at fremføre deres synspunkter i andre fora uden at blive afbrudt.

Opfølgning
Redaktionen oplyser, at eftersom Hos Clement er tænkt som et interviewprogram, der kræver konkrete og kontante svar fra gæsterne, er den pågående form en del af programmets koncept. I den løbende diskussion og efterkritik på redaktionen er man ikke nået til en endelig konklusion på spørgsmålet om den pågående stil og afbrydelserne. Der er også seere, der mener, at nogle gæster slipper for let og får lov til at svare udenom.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2013 - 1. halvår

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.