preload loader
LSR-NYTOP
DR NU

En ældre version af DR's nettv-tjeneste. Flere brugere er frustrerede over, at tidligere sendte udsendelser fjernes fra nettet efter en periode.

Foto: DR © Type 1

 

Hvor længe bør DR-udsendelser kunne ses på nettet?

 

Baggrund
Alene via klagefunktionen på "Kontakt DR" klagede over 50 brugere over, at visse programmer ikke er tilgængelige on demand på dr.dk. Klagerne drejer sig primært om to forhold: For det første, at DR's programmer kun er tilgængelige i en begrænset periode, hvorefter de fjernes fra dr.dk - fx klager flere over, at programmer, der er velegnede til undervisning, fjernes. For det andet klages der over, at DR p.gr.a. manglende rettigheder ikke gør samtlige udsendelser, der har været bragt på DR's flader, tilgængelige på nettet.

DR's svar
Rettighedsproblemerne arbejdes der løbende på, og problemerne på dette områder reduceres gradvist. DR NU's opgave er først og fremmest at vise de udsendelser, der lige er sendt på flow-kanalerne - altså være en såkaldt catch-up tjeneste i tæt samspil med DR's flowkanaler. Målet er at nå dem, der ikke så programmerne på flow og dermed sikre, at DR når bredere ud med aktuelle udsendelser og debatter.
Ambitionen er først og fremmest mere aktuelt indhold. Det er de allerfleste brugeres behov og prioriteres på DR NU højere end et stort arkiv. En mindre del af udsendelserne fra DR NU vil senere kunne ses i Bonanza.

Opfølgning
Hele DR's streamingstjeneste er midt i en stor omlægning og afgørende teknisk forbedring. I den sammenhæng inddrages også brugernes ønskesedler for at afdække, om der er basis for at have særlige typer af udsendelser liggende i væsentligt længere tid.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2013 - 1. halvår

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.